Rijn- en binnenvaart Pensioen Advies Groep

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met het opzetten van een pensioenregeling voor Rijn- en binnenvaartschippers. Het verplichte pensioenfonds stopt aan het einde van dit jaar. Er is voor deze sector dus geen pensioen verplichting meer. Het opgebouwde binnenvaart pensioen blijft natuurlijk wel bestaan, maar verdere opbouw moet via een pensioenverzekeraar lopen.

Deze ondernemers bieden wij onze toegankelijke manier van het pensioen regelen aan via binnenvaartpensioen.nl. Werknemers zijn geïnteresseerd in pensioen, als ondernemer wil je graag weten wat de kosten zijn. Daarom helpen we, door het pensioen volledig te regelen voor een vaste prijs. Zo kan de ondernemer zich richten op de medewerkers en het ondernemen.

Om de werkgevers in de Rijn- en binnenvaart de kans te geven een goed geïnformeerde beslissing te maken, organiseren we tien gratis informatiebijeenkomsten over het binnenvaart pensioen. Op verschillende locaties in september en oktober van dit jaar. Hiervoor kunnen zij zich aanmelden via de website.

Tijdens de bijeenkomst krijgen zij alle informatie en maken we een vergelijking tussen de bestaande pensioenregeling, de geboden alternatieven en ons voorstel. Voor elke ondernemer ligt een vergelijking klaar, toegespitst op de eigen onderneming, op basis van gegevens die de ondernemer op voorhand aanlevert. Zo kan er een weloverwogen beslissing worden gemaakt.

Wij doen ons best om als ondernemer mee te denken en we zorgen dat het proces toegankelijk en haalbaar is voor iedere ondernemer. Meer weten kijk dan vooral op binnenvaartpensioen.nl of meld je aan voor de informatiebijeenkomst of neem contact op.